zaterdag 12 mei 2018

Grote Verkeerstoets

Hieronder vinden jullie de evaluatie van de Grote Verkeerstoets. Dit jaar was blijkbaar een extra moeilijke editie, want slechts 46% van de leerlingen in België behaalde het opgelegde slaagpercentage van 17/25!

In onze klas behaalde élke leerling meer dan 12,5/25 dus wat ons betreft zijn ze allemaal geslaagd voor deze zeer moeilijke test! Proficiat en dikke pluim voor onze vijfdeklassers!


Beste juf of meester


Een dikke merci!

Jij was een van de 1.527 leerkrachten die hun klas inschreven voor De Grote Verkeerstoets, en zo van deze editie een succes maakten! In totaal legden liefst 35.250 vijfdeklassers de toets af. We willen je dan ook van harte bedanken voor je inspanningen om samen met ons de verkeersveiligheid van je leerlingen te verbeteren! 
Logo verkeerstoets

De resultaten

16.106 leerlingen (46%) behaalden minstens 17 op 25 en zijn dus geslaagd. Een slaagpercentage dat lang niet zo hoog ligt als we zouden willen, maar hopelijk laat dat je niet ontmoedigen!
Blijf hameren op de gevaren van 
de dode hoek (een thema waarop vele leerlingen laag scoorden), maak gebruik van de kant-en-klare lesvoorbereidingen (ze staan heel het schooljaar ter beschikking maar blijkbaar waren niet alle leerkrachten daarvan op de hoogte) en stimuleer je leerlingen om te oefenen, oefenen, oefenen (dat kunnen ze met hun inlogcode ook thuis. Elke maand staan er nieuwe oefenvragen online). 

Geen opmerkingen: